USTVARJALNE DELAVNICE

Dodatne informacije lahko dobite s klikom na ikono na koncu uvoda v članek 

IZDELOVANJE ADVENTNIH VENČKOV Pred izdelovanjem adventnih venčkov smo spoznali pomen adventa in uporabe pravilnih barv sveč, ter same dekoracije. Gospa Tanja Osrajnik nam je predstavila pravilno izdelavo tradicionalnega adventnega venčka. Nekatere udeleženke so se z izdelovanjem venčkov srečale prvič, druge so bile pri ustvarjanju že zelo vešče.

Več...

TEČAJ ŠIVANJA Po uvodnem pozdravu predsednice DMSBZT Gorenjske Alenke Bijol in vodje tečaja šivanja Maje Osrajnik, smo se lotili poslušanja navodil za izdelavo nahrbtnika. Nekatere udeleženke so se s tovrstnim šivanjem soočile prvič, medtem ko so bile druge že prave profesionalke pri rokovanju s šivalnimi stroji. Sprva smo se spoznale s samo tehniko krojenja nahrbtnika.

Več... 

BRAIN GYM – »ODKRIVANJE RAVNOVESJA V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU« Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Gorenjske je organiziralo seminar z delavnico, kjer smo se na kratko seznanili z metodami Brain Gym-a (miselno gimnastiko). Delavnica je bila v četrtek 24.11.2011 v prostorih osnovne šole Antona Janše v Radovljici. Vodile sta jo mag. Tadeja Rupar, prof. def. in Mojca Vilfan, prof. def.
Več
...

USTVARJALNA DELAVNICA DMSBZT GORENJSKE - IZDELOVANJE NAKITA Članice Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Gorenjske smo se konec meseca novembra udeležile ustvarjalne delavnice v Biotehniškem centru v Naklem, ki je bila namenjena vsem, ki so želeli pridobiti znanje o ročni izdelavi nakita, razvijati kreativnost in se tudi preizkusiti v tej veščini. Nakit je imel za človeka že od nekdaj določen pomen – bodisi statusni, verski ali simbolični. Danes pa v glavnem predstavlja dekorativen detajl k obleki. Izdelan je lahko iz različnih materialov, od dragocenega do preprostega. Potrebna pa je ustrezna izbira. Neprimerna izbira nakita lahko pokvari celoten videz, kljub dragi obleki.
Več
...

TEČAJ TEKA NA SMUČEH V RATEČAH Belina snega, modrina neba, zdravje srca, vedrina duha… so besede, s katerimi bi, z ne veliko pretiravanja, v najkrajši možni obliki opisali marčevski tečaj teka na smučeh. Prijetno druženje članic DMSBZT Gorenjske, njihovih svojcev, prijateljev na brezhibno urejenih tekaških progah, vpetih v lepoto sončnega sobotnega dne in čudovitega okolja pod Rateškimi Poncami. Mens sana in corpore sano - "Zdrav duh v zdravem telesu" je nič kolikokrat povedan ali zapisan starodavni latinski rek. Pravijo, da se je izvorna misel, ki jo je nosilo prvotno sporočilo glasila "Upajmo, da je v zdravem telesu tudi zdrav duh - Orandum est ut sit mens sana in corpore sano." Rek z nekaj več širine. Z nekaj manj pogojevanja, da je za zdrav duh potrebno zdravo telo.
Več
...

SMEJALNA DELAVNICA Na sobotno jutro 9 aprila 2011 se je Gorenjska kopala v soncu. Zasneženi vrhovi okoliških hribov in že zeleni travniki v dolini so kar vabili v naravo. Toda naše druženje na antistresni delavnici se ni odvijalo na s soncem obsijanih travnikih ali na katerem od gorenjskih vršakov. Zbrale smo se v prostorih Vita Centra v Naklem, da se sprostimo in od srca nasmejimo. Ker je smeh več kot pol zdravja, smo v Društvu medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Gorenjske z delavnico smeha naredile nekaj za svoje zdravje in boljše počutje ter na ta način obeležile tudi svetovni dan zdravja, ki smo ga praznovali 7.aprila.
Več
...

NA HITRO PRIPRAVLJENE JEDI ZA NAŠE GOSTE Večkrat nas presenetijo obiski, nepričakovano, brez predhodne najave ali pa nam za pripravo zahtevnih jedi primanjkuje časa. S čim postreči prijateljico, sodelavko ali pa sorodnike? Da ne bomo več v zagati ob tovrstnem dogodku, je na predlog IO DMSBZT Gorenjske konec meseca novembra 2010 Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Gorenjske v prostorih Srednje gostinske in turistične šole v Radovljici organiziralo ustvarjalno delavnico Na hitro pripravljene jedi za naše goste.
Več
...

IZDELOVANJE BOŽIČNO NOVOLETNIH OKRASKOV Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Gorenjske je dne 27. in 28. novembra 2009 organiziralo ustvarjalno delavnico Izdelovanje božično novoletnih izdelkov v Biotehničnem centru v Strahinju pri Naklem.
Že ob prijavi na ustvarjalno delavnico sem vedela, da bom to petkovo popoldne zopet preživela v prijetni družbi kolegic, sodelavk, prijateljic in novih znank.
več...

NORDIJSKA HOJA Hoja je najstarejša, naravna in najpreprostejša oblika človeškega gibanja in vsestranska oblika telesne dejavnosti in vadbe. Ni povezana z velikimi stroški in ni namenjena le izbrancem. Enako dobro služi vsem starostnim skupinam, telesno dobro ali slabo pripravljenim ljudem. Prilagoditi jo je možno za trening športnikom, pa tudi posameznikom z zdravstvenimi težavami.
več...

DOBROTE IZ PALJENEGA IN KVAŠENEGA TESTA NA VELIKONOČNI MIZI  Pred velikonočnimi prazniki smo se članice DMSBZT Gorenjske udeležile delavnice „Dobrote iz paljenega in kvašenega testa na velikonočni mizi“. Velikonočni čas je družinski praznik, ki nas ponavadi pripelje v skušnjavo in z veseljem naredimo slastne „prekrške“. Po ideje in po praktične nasvete smo se tudi tokrat odpravile v Biotehniški center Naklo, delavnico pa je vodila ga. Helena Štenkler, živilski tehnik, slaščičar. Zanimanje za delavnico je bilo tako veliko, da smo jo organizirali v dveh terminih.

več...

 

SPROŠČANJE V KUHARSKI DELAVNICI  Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Gorenjske se je preteklo leto v okviru sprostitvenih delavnic odločilo za organizacijo kuharske delavnice. Najbolj primeren kraj za organizacijo in izvedbo je bila Srednja gostinska in turistična šola v  Radovljici. Pretiranega interesa na začetku ni bilo zaznati, zato me je zaskrbelo, da zadeve sploh ne bomo izvedli do konca. Kljub vsemu se nas je zbralo 16 zagnanih in radovednih udeleženk.
več...

DELAVNICA IZDELOVANJA VITRAŽEV V soboto 21.10. 2006 je v Lescah, v gostišču Center, potekala delavnica izdelovanja vitražev. Organizacija je bila delo Kati Zlatar, vodila pa sva jo oblikovalka Iris Kosmatin in mož Matjaž, ki že dobro desetletje izdelujeva steklena polnila, luči in tudi druge okrasne in uporabne predmete v tehniki, ki se imenuje tiffany.
več...

DELAVNICA ORIENTALSKEGA PLESA Orientalski ples izvira iz tradicionalnih ženskih plesov Bližnjega vzhoda in severne Afrike. Zelo popularen naziv teh plesov je tudi trebušni ples, ki se je največkrat izvajal na raznih družabnih srečanjih. Ženska lahko ples uprizori sama ali v skupini. Ples je primeren za ženske vseh starosti, lahko ga plešejo mlade in malo manj mlade. Tako ples ponuja ženski druženje, dvig njene samozavesti in ne na kocu tudi oblikovanje njenega telesa.
več...

PRIPRAVA IZDELKOV IZ POLNOZRNATE MOKE Dolžnost vsakega posameznika je, da skrbi za svoje zdravje in k temu mora prispevati po svojih najboljših močeh. Izogibanje škodljivim substancam, gibanje in zdravo prehranjevanje so aktivnosti, ki vodijo k boljšemu počutju in ohranjanju zdravja. Tudi medicinske sestre, članice DMSBZT Gorenjske, smo sklenile, da v počastitev svetovnega dneva zdravja dodamo nov kamenček v mozaik skrbi za lastno zdravje, pa tudi za zdravje svojih bližnjih, kolegic, prijateljev.
več...