Prednovoletno srečanje 2013

PREDNOVOLETNO SREČANJE UPOKOJENIH ČLANIC DMSBZT GORENJSKE

Prednovoletni mesec december je čas, ki je upokojenim članicam DMSBZT Gorenjske tudi tokrat ponudil priložnost, da smo se ob
zaključku leta srečale s svojimi nekdanjimi sošolkami, sodelavkami in poklicnimi kolegicami. S svojo številčno prisotnostjo pa smo potrdile tudi pripadnost stroki - saj smo velik del svojega življenja preživele kot aktivne medicinske sestre.

Pred pričetkom uradnega dela srečanja nas je obiskal dr. Fišinger iz Ljubljane. Skupaj z ženo, tudi medicinsko sestro, delata študijo o značkah, ki smo jih medicinske sestre sprejele ob maturi. Danes pa so že del zgodovinskega razvoja zdravstvene nege in njenega strokovnega izobraževanja.Fotografiral je nekaj značk, ki so jih kolegice v ta namen prinesle s seboj in si zapisal nekaj pomembnih
informacij za raziskovalno delo, s katerim želi značke iztrgati zgodovinski pozabi.

Uvodni del srečanja je bil namenjen:

- kratki predstavitvi izleta v Idrijo, ki je bil v okviru Sekcije upokojenih članic organiziran v mesecu septembru 2013

- organizacijski shemi organov in delovnih teles Društva

- povzetku aktivnosti društva v letu 2013 in

- predstavitvi članic Ožjega odbora naše Sekcije

Vsaki udeleženki sem ob tej priložnosti podarila eno od voščilnic, ki so se mi z leti nabrale z nakupi v dobrodelne namene – pomagati z denarjem; z željo, da jo v predprazničnem času pošljejo z dobrimi željami nekomu , za katerega vedo, da živi osamljeno. In takih je kar nekaj med nami. Saj prednovoletni čas preživljamo različno, odvisno od tega, kako zmoremo in znamo. Nekateri pa se zaradi okoliščin, v katerih so se znašli, počutijo v tem času še bolj osamljeni. In njim so bile namenjene te voščilnice. Saj je že sama misel, da nekdo misli na nas, neprecenljiva.

Ves čas našega prednovoletnega srečanja pa je bilo čutiti neko pozitivno energijo, ki je prispevala k zadovoljstvu vseh prisotnih. Predvsem pa je bila to priložnost za sprostitev in izkazovanje medsebojne pozornosti v klepetu, v sproščenem vzdušju in ob dobri hrani, ki nam jo je poklonilo društvo, katerega redne članice smo.

Jana Zupan, predsednica Sekcije
upokojenih članic